Reizen

Correcte en up-to-date informatie kan u terugvinden op de website van de FOD Buitenlandse Zaken via www.diplomatie.belgium.be.

Wanneer u gaat reizen, zijn er meestal 3 mogelijkheden:

  1. U heeft uw laatste vaccin minstens 2 weken voor vertrek gehad. U dient meestal niet getest te worden. Uw vaccinatiecertificaat kan u terugvinden via de CovidSafe-app. U kan dit certificaat ook opvragen via www.covidsafe.be of via het nummer 078 78 78 50.
  2. U testte in de 180 dagen voorafgaand aan uw vertrek positief op COVID19. U dient meestal niet getest te worden. Uw herstelcertificaat kan u terugvinden via de CovidSafe-app.
  3. U valt niet onder één van de twee bovenstaande categorieën. U dient mogelijks getest te worden.
    1. Algemene reisadviezen, – voorwaarden en informatie kan u vinden op de website van de FOD Buitenlandse Zaken via www.diplomatie.belgium.be.
    2. Een CTPC-code (betalend of gratis) dient u zelf aan te vragen op www.mijngezondheid.belgie.be. U dient zich aan te melden met uw identiteitskaart en kaartlezer of via de itsme-app op uw gsm. Let op, de code is maar 10 dagen geldig. Vraag deze dus ook niet te vroeg aan. 
    3. Deze code kan u dan gebruiken om een afspraak te maken voor een test. Hiervoor kan u onder andere terecht op het Coronapunt in Mechelen (Liersesteenweg 435, 2800 Mechelen) via www.coronapuntmechelen.be.

Voor algemene informatie over het COVID-certificaat kan u steeds terecht op www.covidsafe.be.